Un bloc de la Khan Younis a fost distrus joi în atacuri aeriene israeliene, acuză directorul general al spitalelor din Fâşia Gaza, doctorul Mohammad Zaqout, directorului Centrului Medical Al-Nasser, situat în sudul oraşului Gaza, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un bloc întreg a fost vizat şi distrus în atacuri aeriene în această (joi) dimineaţa), iar 13 persoane au fost ucise din familiile al-Majayda, al-Batta şi Fares la Khan Younis, iar alte 26 de persoane au fost date dispărute sub dărâmături”, declară CNN la telefon Zaqout.

Salvatori ”lucrează neîncetat” pentru a găsi persoanele date dispărute, anunţă el.

Numeroşi palestinieni s-au refugiat în sudul Fâşiei Gaza în această săptămână, după armata israeliană a ordonat unui număr de 1,1 milioane de locuitori din nordul enclavei să evecueze imediat, în vederea unei amplificări a represaliilor în urma unui atac terorist al mişcării islamiste palestineien Hamas în Israel la 7 octombrie.

Numeroşi palestinieni, inclusiv copii, au fost ucişi într-un atac aerian vizând o casă la Khan Younis, în sudul Fâşiei Gaza, joi, anunţă presa controlată de Hamas, relatează AFP.

Postul de radio Aqsa, afiliat Hamas, anunţă că patru palestinieni au fost ucişi, iar mai mulţi alţii au fost răniţi în acest atac aerian.

30 DE MORŢI LA RAFAH

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacuri aeriene israeliene în mai multe părţi ale oraşului Rafah, joi dimineaţa, potrivit agenţiei palestiniene de presă Wafa, relatează CNN.

Răniţii au fost transportaţi la un spital local, la Rafah, potrivit agenţiei.

Armata israeliană, contactată de CNN, a trimis la un comunicat pe care l-a postat pe Telegram joi.

Tsahalul anunţă în acest comunicat că a continuat atacuri în Fâşia Gaza, vizând sute de structuri Hamas în ultima zi, inclusiv infrastructuri legate de rachete antitanc şi spionaj.

Ea anunţă că a vizat agenţi Hamas şi că a ucis peste zece agenţi într-un ”atac aerian de precizie”, inclusiv pe Rafat Harb Hussein Abu Hilal, comandantul aripii militare a ”Comitetelor Rezistenţei Populare” din Rafah.

Rafah, un oraş situat în sudul Fâşiei Gaza, se află în centrul unor eforturi diplomatice în ultimele zile.

Punctul de trecerea frontierei între Egipt şi Fâşia Gaza de la Rafah este singurul punct de frontieră pe care nu-l controlează Israelul şi prin care palestinieni încearcă să fugă din enclavă, iar ajutoare umanitare încearcă să intre.

Egiptul a convenit cu Statele Unite, miercuri seara, trimiterea unor ajutoare în enclavă.

”Negocierm cu părţile pentru a ne asigura că putem introduce bunuri umanitare, iar aceste negocieri au loc chiar acum, Încercăm să le introducem cât mai rapid posibil”, declara miercuri CNN un adjunct al purtătorului de cuvânt al ONU, Farhan Haq.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.