Cel puţin 12 persoane au fost ucise într-o explozie la o benzinărie din Daghestan, în sudul Rusiei. Deflagraţia a avut loc în capitala regională Makhachkala, care se află pe coasta Mării Caspice, la ora locală 21:40 (19:40 BST), potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alte 60 de persoane au fost rănite, în timp ce, potrivit unui raport rus neconfirmat care citează medici, bilanţul morţilor ar putea fi de 25 de persoane.
 
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Cauza exploziei care a declanşat incendiul nu este încă clară. Imaginile au arătat un incendiu de mari proporţii care ilumina cerul nopţii şi mai multe maşini de pompieri la faţa locului. Aproximativ 260 de lucrători de urgenţă au fost mobilizaţi, la fel ca şi un avion pentru a evacua răniţii grav la Moscova, a precizat ministerul.
 
Agenţia rusă de ştiri Interfax a citat medici care au declarat că trei copii se numără printre morţi. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi că există pericolul unor noi explozii.
 
Un martor anonim, citat de ziarul rusesc Izvestia, a declarat că incendiul a pornit de la o parcare de maşini situată vizavi de benzinărie. "După explozie, totul a căzut în capul nostru. Nu mai puteam vedea nimic", a declarat martorul.
 
Republica Daghestan este una dintre cele 83 de părţi constitutive ale Federaţiei Ruse şi este cea mai sudică parte a ţării. Makhachkala se află la aproximativ 1.600 km de Moscova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.