Cel puţin 12 persoane au murit zdrobite de un copac care a căzut peste ele marţi, în timpul unei sărbători religioase, pe Insula portugheză Madeira, au anunţat autorităţile, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte 52 de persoane au fost rănite în acest accident, produs în apropiere de Funchal, capitala insulei, a adăugat un reprezenant al Guvernului regional, Pedro Ramos.

Ramos, însărcinat cu Sănătatea, a precizat că zece dintre cele 12 persoane au murit la faţa locului. Un copil a murit în drum spre un spital, iar o femeie a murit la spital, a declarat el. Oficialul a mai spus că şapte dintre cei 52 de răniţi se află în stare gravă.

Miguel Albuquerque, şeful Guvernului regional, a declarat trei zile de doliu naţional în memoria victimelor.

Premierul portughez Antonio Costa a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor victimelor.

”Transmit condoleanţe pentru victimele accidentului de pe (Insula) Madeira”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.
”Mă gândesc la familiile şi prietenii” lor, a adăugat premierul portughez.

Costa a anunţat că Guvernul de la Lisabona a contactat autorităţile de pe insulă şi le-a oferit ajutorul. ”Guvernul a furnizat ajutor medical, având în vedere numărul mare de victime”, a spus el.

Presa portugheză a prezentat anterior bilanţuri contradictorii. Potrivit postului public de televiziune RTP, până la 11 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite, Postul de radio TSF a anunţat doi morţi şi zece răniţi.

Copacul a căzut într-un loc în care avea loc o sărbătoare religioasă tradiţională. Această sărbătoare - Nossa Senhora do Monte - este cel mai important eveniment de acest fel de pe insulă. Ea are loc în perioada 14-15 august şi atrage numeroase persoane la o biserică situată la periferia oraşului.

Presa locală scrie că arborele care a căzut este un stejar vechi de 200 de ani.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.