Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 51 au fost spitalizate în urma unui incendiu, joi, într-o clădire, în provincia Shanxi, în nordul Chinei, potrivit presei de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Moartea a 11 persoane a fost confirmată, însă numărul exact al victimelor este în continuare evaluat”, a anunţat postul public CCTV.

”Şaizeci şi trei de persoane au fost evacuate în total, dintre care 51 au fost transferate” la spital, potrivit postului.

Incendiul a izbucnit joi, către ora locală 6.50 (0,50, ora României), într-un imobil de patru etaje aparţinând societăţii de producţie de cărbunelui Yongju, în oraşul Luliang, în provincia Shanxi, potrivit televiziunii de stat.

”Operaţiuni de salvare sunt în continuare în curs, iar cauza incendiului face obiectul unei anchete”, potrivit aceleiaşi surse.

Accidente industriale sunt frecvente în China, din cauza laxismului normelor de securitate şi proastei aplicări a acestora.

În iulie, 11 persoane au murit după surparea unui acoperiş al unui gimnaziu în nord-estul ţării.

Cu o lună înainte, o explozie într-un restaurant în nord-vestul Chinei s-a soldat cu 31 de morţi şi a determinat autorităţile să lanseze o campanie naţională de promovare a securităţii la locul de muncă.

În aprilie, un incendiu într-un spital din Beijing s-a soldat cu 29 de morţi, iar persoane disperate au sărit pe geam penttu a scăpa de flăcări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.