Cel puţin 106 persoane au fost ucise în 21 de oraşe, în Ira, în reprimarea manifestaţiilor împotriva scumpirii carburanţilor, a anunţat marţi Amnesty International, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Organizaţia crede că numărul real al morţilor poate fi mult mai mare, anumite informaţii sugerând că 200 de persoane au fost ucise”, anunţă ONG-ul într-un comunicat.

”Secvenţe video autentice, declaraţii ale unor martori oculari şi informaţii culese de la activişti din afara Iranului demonstrează existenţa unei înclinaţii aprige către omor în rândul forţelor de ordine iraniene”, apreciază organizaţia pentru apărarea drepturilor omului într-un mesaj postat pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al aparatului judiciar iranian a dat asigurări anterior că situaţia a revenit la normal după mai multe zile de contestare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.