Vladimir Putin şi Kim Jong Un au făcut schimb de cadouri în timpul vizitei liderului nord-coreean în Extremul Orient rus, Kremlinul dezvăluind, joi, în ce au constat darurile reciproce, care poartă deja anumite semnificaţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vladimir Putin i-a dăruit lui Kim o mănuşă dintr-un costum spaţial care a călătorit de mai multe ori în spaţiu. El i-a dăruit, de asemenea, lui Kim o puşcă de calitate superioară de fabricaţie rusească. În schimb, a primit şi el o puşcă fabricată în Coreea de Nord", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

CITEȘTE ȘI Rusia a propus Phenianului să trimită un nord-coreean în spaţiu

Aceste cadouri au o valoare simbolică într-un moment în care Statele Unite suspectează Rusia că vrea să ajungă la un acord cu Phenianul pentru a-i livra arme care să fie folosite în războiul din Ucraina.

În timpul întâlnirii dintre cei doi lideri de la Cosmodromul Vostocini, la aproape 8.000 de kilometri est de Moscova, "Kim l-a invitat pe Putin să viziteze RPD Coreeană. Putin a acceptat cu plăcere această invitaţie", a anunţat Dmitri Peskov, folosind denumirea oficială a Coreei de Nord.

Vizita liderului nord-coreean în Rusia "va continua încă câteva zile", a mai spus el, fără a da alte detalii despre program. Vladimir Putin spusese miercuri că oaspetele său nord-coreean ar urma să se deplaseze la Komsomolsk-pe-Amur pentru a vizita fabrici care produc echipamente aeronautice "civile şi militare", apoi la Vladivostok, unde Flota rusă din Pacific îi va face o "demonstraţie" militară.

În acest mare oraş de la graniţa estică a Rusiei, aproape de frontierele chineză şi nord-coreeană, Kim Jong-un ar urma să viziteze şi Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat şi anumite instalaţii ale Academiei de Ştiinţe a Rusiei, ale cărei laboratoare lucrează în domeniul biologiei marine. Nu se ştie însă când vor avea loc aceste evenimente succesive.

"Contactele ruso-coreene au fost foarte, foarte constructive", a transmis joi Dmitri Peskov, asigurând că Phenianul şi Rusia intenţionează să stabilească relaţii de cooperare bune şi reciproc avantajoase. Dmitri Peskov a anunţat, de asemenea, că Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, va vizita Coreea de Nord în octombrie, la câteva luni după ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a participat la o paradă militară în această ţară în iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.