O anchetă internă a dezvăluit existenţa mai multor cazuri de comportament abuziv şi hărţuire sexuală în cadrul organizaţiei One Campaign cofondată de Bono, solistul trupei U2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Problemele au fost depistate la nivelul conducerii filialei din Johannesburg, între anii 2011 şi 2015, scrie The Hollywood Reporter.

Înfiinţată în 2004, activitatea organizaţiei nonprofit este concentrată pe lupta împotriva sărăciei şi prevenirea bolilor, mai ales în Africa. 

Într-o scrisoare adresată membrilor şi publicată online, vineri, Gayle Smith, CEO al organizaţiei, a transmis că între anii 2011 şi 2015 mai mulţi membri ai echipei din Africa de Sud au fost mustraţi, subestimaţi şi batjocoriţi de conducere.

Angajate ale organizaţiei au spus anchetatorilor că unul dintre supervizori le-a folosit ca animatoare la petrecerile pe care ea le dădea acasă la final de săptămână.

În plus, o angajată a susţinut că un membru al conducerii a făcut mai multe remarci sexiste şi comentarii sugestive despre ea unui oficial al guvernului şi că a fost retrogradată după ce a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu demnitarul.

Smith, care s-a alăturat organizaţiei în martie 2017, a spus că One Campaign a aflat despre aceste cazuri după ce angajaţii, care au părăsit posturile între timp, au făcut dezvăluiri pe reţelele de socializare în luna noiembrie a anului trecut. 

La acel moment a fost iniţiată şi ancheta internă.

Acuzaţiile de hărţuire sexuală sunt, până acum, neconfirmate, a mai scris Smith, dar a subliniat că organizaţia nu minimizează nicio reclamaţie.

A fost dovedit că angajaţii erau jigniţi, cu termeni precum „idiot”, „prost” şi „inutil”, dar şi că managerii au fost înştiinţaţi de aceste probleme prin e-mail-uri trimise de departamentul Resurse Umane, însă nu au reuşit să le pună capăt.

Smith a spus că vor fi luate toate măsurile pentru ca asemenea lucruri să nu mai existe vreodată în organizaţie şi a declarat într-un interviu acordat AP că angajaţii care au făcut acuzaţiile şi cei din conducere implicaţi nu mai lucrează pentru One Campaign.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei a spus că Bono a fost înştiinţat de descoperirile făcute în noiembrie, la scurtă vreme după ce foştii angajaţi au început să facă mărturisiri online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.