După ce un avion de luptă F-35 a dispărut în Carolina de Sud, un operator 911 a primit un apel derutant, relatează CNN care a obţinut înregistrarea convorbirii cu pilotul aeronavei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Bănuiesc că avem un pilot la noi acasă şi spune că a fost catapultat din avion”, a spus cel care a sunat, solicitând o ambulanţă.

„Îmi pare rău, ce s-a întâmplat?” a întrebat operatorul, potrivit înregistrării obţinute de CNN.

„Avem un pilot în casă şi cred că a aterizat în curtea mea şi încercăm să vedem dacă putem beneficia de o ambulanţă, vă rog.”

După ce operatorul 911 a transmis că va fi trimis ajutor, convorbirea a fost continuată de pilot: „S-a prăbuşit un avion militar cu reacţie”, a spus el. „Eu sunt pilotul”

Şi apoi a adăugat: „Nu ştiui sigur unde este avionul. S-a prăbuşit undeva. M-am catapultat”.

Avionul de vânătoare de 100 de milioane de dolari dispăruse.

Avea să fie găsit câteva ore mai târziu şi la kilometri distanţă, ducând la declanşarea unei investigaţii a Pentagonului în legătură cu  „accidentul” care l-a forţat pe pilot să se catapulteze în apropiere de Charleston duminică.

Imediat după aceea, operatorul 911 a procesat ceea ce tocmai spusese pilotul. ”Bine, înţeleg, domnule”, a fost replica operatorului.

Pilotul în vârstă de 47 de ani a spus că a căzut de la peste 6000 de metri, dar un oficial a precizat că avionul de luptă zbura la aproximativ 3000 de metri altitudine când pilotul a fost catapultat.

„Ce a cauzat căderea?”

„O defecţiune a aeronavei”.

Operatorul 911 a întrebat dacă există sângerare gravă.

"Nu ştiu. Nu mă pot vedea”, a răspuns pilotul.

Apelantul la 911 a intervenit: „Nu, arăţi bine... doar câteva zgârieturi.”

„Mă simt bine. Pur şi simplu mă doare spatele”, a spus pilotul. „Au existat informaţii despre un accident de avion?”

„Nu am văzut niciuna”, a spus operatorul.

Resturile avionului au fost descoperite luni, după mai multe ore de căutări. Autorităţile au făcut o cerere neobişnuită către opinia publică, solicitând ajutor pentru găsirea avionului. Pilotul a fost dus la o unitate medicală locală, în stare stabilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.