Aproximativ 5,5 milioane de persoane cu drept de vot sunt aşteptat duminică la centrele din Catalonia, pentru alegerile regionale în care trei partide dispută prima poziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este al 13-lea scrutin regional care are loc în Catalonia şi al patrulea în decurs de nouă ani.

Va fi stabilită astfel configuraţia unui Parlament care va decide apoi Guvernul regional ce va trebui să se bazeze pe diverse forţe politice.

Potrivit sondajelor, trei partide sunt favorite: Partit dels Socialistes (PSC), Esquerra Republicana (ERC) şi Junts per Catalunya. Însă cel care va câştiga alegerile de duminică nu va guverna neapărat, fiind nevoie de un pact pentru a avea majoritatea.

Rezultatul electoral va avea consecinţe şi privind stabilitatea Guvernului central şi asupra echilibrului de forţe al Dreptei.

Guvernul regional a stabilit un orar de vot pentru a asigura siguranţa cetăţenilor în contextul crizei sanitare.

Persoanele din grupele de risc votează între orele 09:00 - 12:00, cele care se află în carantină, între 19:00 şi 20:00, iar restul, între 12:00 şi 19:00.

În ultima săptămână, în Catalonia, 14.537 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19, cu aproximativ 6.000 mai puţin faţă de intervalul anterior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.