Regiunea Catalonia a confirmat marţi primul caz de infectare cu Covid-19, potrivit TVE, astfel că în Spania sunt în prezent două cazuri înregistrate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul din Catalonia, confirmat de Departamentul de Sănătate al regiunii, a fost raportat la o zi după cel din Canarias (Tenerife). Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani din Barcelona, care călătorise recent în Italia.

Viceprim-ministrul Carmen Calvo a anunţat că a alcătuit o comisie interministerială pentru a superviza situaţia Covid-19.

Marţi, autorităţile sanitare chineze au anunţat un nou bilanţ al deceselor provocate de coronavirusul depistat la finalul anului trecut - 2.663.

Până pe 25 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 220 de cazuri confirmate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.