Domiciliul din Kiev al unui oficial de rang înalt din cadrul Administraţiei Prezidenţiale ucrainene, Igor Jovkva, a fost atacat vineri cu cocteil Molotiv, a anunţat poliţia, care precizează că l-a arestat pe atacator, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 25 de ani a aruncat un cocteil Molotov în curtea casei lui Igor Jovkva, adjunctul directorului Administraţiei Prezidenţiale a lui Volodimir Zelenski, a anunţat într-un comunicat poliţia.

”Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, a anunţat la televiziune un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serghii Nikiforov, care dă asigurări că cei care au comandat atacul şi eventualele motivaţii ale acestora urmează să fie stabilite rapid.

Potrivit poliţiei, atacatorul este o persoană fără adăpost care a găst un anunţ pe Internet prin care se ofereau 4.000 de dolari celui care acceptă să comită acest atac.

Acesta este cel de-al doilea atac, în ultimele săptămâni, vizând un oficial din cadrul Administraţiei Prezidenţiale ucrainene.

La sfârşitul lui septembrie, maşina lui Serghei Şefir, un consilier al lui Volodimir Zelenski, a fost vizată de mutiple tiruri, o ”tentativă de asasinat” potrivit autorităţilor.

Serghii Şefir, un amic şi un asociat vechi al lui Zelenski, a scăpat nevătămat, însă şoferul său a fost rănit.

Anturajul preşedintelui ucrainean asociază acest atac unor eforturi ale lui Zelenski în lupta împotriva corupţiei.

Şeful statului ucrainean a anunţat anul acesta o campanie în lupta împotriva anumitor oligarhi, oameni de afaceri foarte bogaţi, acuzaţi de exploatarea economiei acestei foste republici sovietice şi de cumpărarea unor voci în presă şi în clasa politică.

Un fost actor şi comediant, Volodimr Zelenski a fost ales preşedinte al Ucrainei în 2019, după ce a promis schimbarea şi o luptă feroce împotriva corupţiei care cangrenează Ucraina. Însă, până în prezent, rezultatele acestei lupte sunt limitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.