Casa Albă a şters un mesaj postat pe Twitter căruia reţeaua de socializare i-a adăugat un context care relativiza importanţa informaţiilor prezentate de către serviciul de comunicare a lui Joe Biden, în plină campanie electorală în alegerile de la jumătate de mandat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creşterea pensiilor bătrânilor este cea mai importantă în aceşti ultimi zece ani, mulţumită preşedintelui Joe Biden”, a scris pe contul său oficial Casa Albă.

Însă Twitter a adăugat o menţiune în care precizează că pensiile sunt indexate cu rata inflaţiei, în baza unei legi din 1972 promulgată de către fostul preşedinte republican Richard Nixon.

Tweetul iniţial - şters ulterior - ”nu era complet” şi nu avea ”context”, a recunoscut o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Notele de context sunt scrise de către contributori independenţi din cadrul programului Birdwatch (”supravegehrea păsărilor”) al Twitter şi sunt adăugate unor mesaje, atunci când un număr suficient de persoane care au opinii diferite le consideră ”utile”.

”Algoritmul ia în calcul nu doar numărul contributorilor care consideră nota utilă sau nu, ci şi al persoanelor care au evaluat-o ca reprezentând puncte de vedere diferite”, preciza Twitter, într-un comunicat emis la 6 octombrie, când compania din California a lansat acest program în Statele Unite.

”CEA MAI FIABILĂ SURSĂ DE INFORMAŢII PE TERRA”

”Sistemul notelor comunităţii este formidabil”, a reacţionat Elon Musk, noul proprietar al reţelei de socializare, răspunzând astfel unui unui utilizator care a postat o captură de ecran al tweetului suprimat, cu nota respectivă.

”Scopul nostru este de a face din Twitter cea mai fiabilă sursă de informaţii pe Twrra, indiferent de afilierea politică”, dă asigurări Musk.

Şeful Tesla şi SpaceX a cumpărat joia trecută influenta platformă, după şase luni de răsturnări şi tensiuni între multimiliardar şi numeroşi utilizatori, conducători ai Twitter - pe care i-a concediat între timp - şi ONG-uri.

Elon Musk apără o moderare a conţinutului mai puţin strictă ca în prezent, cu scopul de a favoriza, consideră el, o libertate de exprimare mai mare.

Dreapta americană, care se consideră cenzurată pe marile reţele de socializare, aprobă această viziune a lui Elon Musk.

Însă criticii săi consideră că limitele stabilite prin reglementări - care interzic hărţuirea, discursul urii şi dezinformarea - contribuie la existenţa unor debateri utile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.