Casa Albă a primit raportul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) cu privire la acuzaţii de agresiune sexuală formulate împotriva candidatului preşedintelui Donald Trump la Curtea Supremă Brett Kavanaugh şi îl va trimite Senatului, a anunţat joi un purtător de cuvânt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatul urmează să primească raportul joi, au declarat două surse la curent cu dosarul pentru Reuters.

Senatorii îl vor analiza joi, înaintea unui vor procedural stabilit de către liderul majorităţii republicane în Senat Mitch McConnell.

Pe de altă parte, surse citate de CNN afirmă că FBI-ul nu i-a interogat nici pe Kavanaugh, nici pe acuzatoarea sa Christine Blasey Ford, care-l acuză de agresiune sexuală şi care a cerut o anchetă FBI.

Pe de altă parte, majoritatea republicană din Senat a devansat miercuri votul în vederea confirmării lui Kavanaugh, prevăzând un vor asupra închiderii dezbaterii vineri şi un vot final asupra confirmării judecătorului controversat sâmbătă, potrivit AFP.

Mitch McConnell a luat astfel poziţie, vizând să pună capăt dezbaterii cu privire la judecătorul ales de Trump, care a devenit cel mai controversat candidat la Curtea Supremă din ultimele decenii, după ce mai multe femei l-au acuzat de agresiune sexuală sau comportament nepotrivit.

El a anunţat că FBI urma să trimită Senatului raportul foarte aşteptat al anchetei complementare pe care a efectuat-o, reclamată de democraţi şi o mână de republicani care doresc o evaluare mai completă a candidatului.

”Senatorii dispun de suficient timp să examineze şi să se informeze prin documente complementare înainte de votul de vineri asupra închiderii dezbaterii”, a declarat liderul majorităţii republicane în Senat.

În cazul în care Kavanaugh trece de acest obstacol vineri, votul asupra confirmării sale la Curtea Supremă ar putea să aibă loc sâmbătă.

Membrii Senatului vor putea să consulte raportul într-o sală securizată, la Capitoliu, şi să fie informaţi de către fucnţionari FBI, însă ei ar urma să  nu primească exemplare ale documentului.

Senatorii republicani şi democraţi au cerut ca cel puţin un rezumat al concluziilor FBI să fie făcut public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.