Casa Albă este ”optimistă” în privinţa încheierii unui posibil acord de eliberare a ostaticilor din Fâşia Gaza, anunţă marţi un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem optimişti în privinţa unui rezultat rodnic şi rapid”, anunţă John Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC), un orgam aflat în directa subordonare a lui Joe Biden.

Aproximativ 250 de persoane au fostu luate ostatice într-un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas, la 7 octombrie, în sudul Israelului.

Peste 130 de persoane sunt ţinute în continuare ostatice în Fâşia Gaza, dintre care 25 au fost ucise, potrivit autorităţilor israeliene.

Aproximativ 100 de ostatici au fost eliberaţi în cadrul unui armistiţiu, în noiembrie, negociat printr-o mediere a Qatarului, la care emisari americani au participat intens.

Hamasul - clasat drept o organizaţie teroristă de către Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) - a anunţat luni moartea a doi ostatici israelieni prin difuzarea unei înregistrări video în care o femeie ostatică, aflată în mod vizibil sub presiune, anunţă moartea acestora.

Alături de o ”elimninare” a Hamas, recuperarea ostaticilor este unul dintre obiectivele Guvernului lui Benjamin Netanyahu în Războiul din Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.