Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ”nu a cerut niciodată ca trupe străine să lupte pentru ţara sa”, îi transmite Casa Albă preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vor fi angajate trupe americane la dol în Ucraina. Şi ştiţi ceva? Nu asta cere preşedintele Zelenski. El cere instrumente şi capacităţi. El n-a cerut niciodată ca trupe străine să lupte pentru ţara sa”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, întrebat despre declaraţii în acest sens al preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a apreciat marţi, la Praga, că este ”necesar” să-i zgâlţâie pe aliaţii Ucrainei, cărora le-a cerut ”să nu fie laşi” împotriva unei Rusii ”de neoprit”.

Preşedintele francez a declarat totodată că-şi ”asumă” recentele declaraţii controversate despre posibilitatea trimierii unor trupe din Occident în Ucraina.

Acest avertisment de marţi al lui Macron nu a fost apreciat de către Germania, după o serie de tensiuni recente în dosarul ucrainean.

”Nu avem nevoie (...) de discuţii despre faptul că avem mai mult sau mai puţin curaj”, a reacţionat ministrul german al Apărării Boris Pistorius.

”Acest lucru nu ajută cu adevărat la soluţionarea problemelor” Ucrainei, a subliniat el.

În privinţa unei trimiteri de trupe la sol în Războiul din Ucraina, marea majoritate a ţărilor din Occident au anunţat că nu iau absolut deloc în calcul un asemenea scenariu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.