Cuba are deţinuţi politici, iar Guvernul american a transmis autorităţilor cubaneze o listă cu numele acestora , a declarat luni un consilier al preşedintelui Barack Obama, după ce liderul de la Havana, Raul Castro, a sugerat într-o conferinţă de presă că nu există astfel de prizonieri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am împărtăşit multe astfel de liste (cu numele deţinuţilor politici – n.r.) cu Guvernul cubanez în cei doi ani şi jumătate de când am de-a face cu ei (...). Cu siguranţă există deţinuţi politici ale căror nume le abordăm în mod regulat cu Guvernul cubanez”, a subliniat consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională, Ben Rhodes, în marja vizitei istorice a lui Obama la Havana.

Preşedintele cubanez Raul Castro s-a enervat în timpul unei conferinţe de presă comune cu liderul american Barack Obama, atunci când un jurnalist CNN l-a întrebat despre deţinuţii politici din ţară.

“Dă-mi o listă şi îi voi elibera (...) Dă-mi un nume sau o listă cu nume”, a spus Castro când a fost întrebat de ce nu eliberează deţinuţii politici din Cuba.

“Dacă avem astfel de deţinuţi politici, atunci vor fi eliberaţi înainte să se termine noaptea”, a adăugat el.

Potrivit Observatorului pentru Drepturile Omului din Cuba, la sfârşitul anului trecut existau circa 70 de deţinuţi politici în Cuba.

Duminică, un protest al disidenţilor a fost dispersat de poliţie, iar câteva zeci de persoane au fost reţinute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.