John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, a declarat luni că informaţiile despre un presupus complot rusesc de răsturnare a guvernului de la Chişinău sunt îngrijorătoare şi a spus că Washingtonul este alături de guvernul şi poporul moldovean, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rapoartele sunt "profund îngrijorătoare", dar "nu sunt în afara limitelor comportamentului rusesc", a declarat John Kirby într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări din partea presei.

"Suntem categoric alături de guvernul moldovean şi de poporul moldovean", a adaugat el.

Preşedinta Republicii Moldova a acuzat, luni, Rusia că plănuieşte să folosească sabotori străini pentru a crea diversiuni şi pentru a înlătura de la putere guvernul său prooccidental. Primul care a vorbit despre acest lucru a fost însă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care le-a spus săptămâna trecută liderilor din UE că serviciile sale de spionaj au descoperit un astfel de plan şi au anunţat Chişinăul.

UPDATE: Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii / Cetăţeni din Rusia, Belarus, Serbia şi Muntenegru ar fi fost implicaţi - VIDEO
CITEȘTE ȘI UPDATE: Maia Sandu anunţă că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii / Cetăţeni din Rusia, Belarus, Serbia şi Muntenegru ar fi fost implicaţi - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.