Casa Albă a ”pus în gardă” Iranul, anunţă joi o purtătoare de cuvânt, după ce Teheranul a ameninţat să atace Israelul, ca represalii în urma unui atac vizând sediul Consulatului Iranului la Damasc, în Siria, soldat cu 16 morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am pus Iranul în gardă”, anunţă într-o conferinţă de presă obişnuită Karine Jean-Pierre, reiterând declaraţii ale preşedintelui american Joe Biden potrivit cărora susţinerea securităţii Israelului de către Statelor Unite este ”de oţel” (”ironclad”).

Ameninţări cu represalii ale Iranului vizând israelul au crescut din nou tesniunile joi, în Orientul Mijlociu, declanşând apeluri la reţinere în momentul în care progrese în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza se lasă aşteptate.

Iranul ”ameninţă să lanseze un atac important împotriva israelului”, a declarat miercuri preşedintele american Joe Biden, dând asigurări aliatului său de susţinerea sa de ”nezdruncinat”, în pofida unor tensiuni între cele două ţări pe tema desfăşurării ofensivei israeliene împotriva Hamas.

Liderul sprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a cărui ţară, inamicul Israelului, susţine Hamas, a anunţat că Israelul va fi ”pedepsit” în urma atacului sângeros pe care i-l impută la 1 aprilie în Siria.

Acest atac a distrus Consulatului Iranului la Damasc şi s-a soldat cu 16 morţi, inclusiv şase membri ai Corupului Gardienilor Revoluţiei, între care doi generali, potrivit unui ONG.

Un general american însărcinat cu Orientul Mijlociu, Michael Erik Kurilla, se află în israel pentru a discuta cu oficiali militari de rang înalt la faţa locului despre ”ameninţări securitare în regiune” în contextul acestei escaladări cu Iranul, a anunţat joi Pentagonul.

Generalul Michael Erik Kurilla urmează să se întâlnească în israel cu ”comandanţi importanţi (ai armatei israeliene) şi să dicute despre ameninţări la adresa securităţii în regiune”, a precizat Departamentul american al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.