Nava Sea-Watch a acostat forţat, noaptea trecută, în portul Lampedusa, relatează AFP, adăugând că tânăra femeie căpitan Carola Rackete a fost arestată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La bordul navei se aflau de 17 zile 40 de migranţi.

“Încă aşteptăm o soluţie care din nefericire nu apare. De aceea am decis acum să acostez în port”, a spus femeia într-un filmuleţ postat de Sea-Watch pe reţelele de socializare înainte ca nava să intre în port.

Statement of our Captain, #CarolaRackete, before entering Port with the #SeaWatch3.

“We are proud of our captain, she did exactly the right thing. She upheld the law of the sea and brought people to safety." – #SeaWatch chairman Johannes Bayer pic.twitter.com/lfZ16Pq9F1

Miercuri, germana în vârstă de 31 de ani, aflată la comanda navei sub pavilion olandez, a forţat blocada apelor teritoriale italiene impusă de ministrul Matteo Salvini. Însă atunci nava a trebuit să se oprească la o milă de portul Lampedusa.

Carola Rackete a decis noaptea trecută să forţeze intrarea în port, deşi în calea navei se afla o ambarcaţiune a poliţiei. “Ne-am pus în faţă casă împiedicăm nava să intre în port, dar fără succes. Dacă rămâneam în calea navei, Sea-Watch ar fi distrus ambarcaţiunea noastră”, a declarat un poliţist care s-a aflat la bordul ambarcaţiunii.

Cu puţin înainte de ora locală 03.00, poliţiştii au urcat la bordul navei pentru a o aresta pe femeia căpitan. Pe chei, unii localnici şi militanţi au aclamat la sosirea navei, iar alţii au aplaudat arestarea căpitanului.

Potrivit presei italiene, femeia riscă o pedeapsă de până la zece ani de închisoare.

Sea-Watch a salvat 53 de migranţi din largul coastelor Libiei, la 12 iunie. Autorităţile italiene au preluat 13 dintre ei din motive medicale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.