Ofiţerul italian arestat marţi în flagrant delict cu privire la spionaj în favoarea Rusiei ”nu reuşea să facă faţă” cheltuielilor din salariul său, declară soţia acestuia într-un interviu publicat joi de cotidianul Il Corriere della Sera, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salariul căpitanului italian de fregată, ”de 3.000 de euro, nu mai ajungea unei familii cu patru copii, patru câini (...), un împrumut imobiliar de rambursat de 1.200 de euro pe lună”, declară Claudia Carbonara, soţia lui Walter Biot, arestat în timp ce-i înmâna documente clafificate unui ofiţer rus, în schimbul sumei de 5.000 de euro.

”Era disperat. Disperat cu privire la viitorul nostru şi al copiilor noştri (...). Walter era în criză de ceva timp. Îi era frică să nu mai facă faţă tuturor cheltuielilor noastre (...). Din cauza covid-19, am sărăcit”, încearcă să justifice acest psihoterapeut specializat în reparie de cuplu într-o discuţiela telefon cu un jurnalist de la Il Corriere.

”Dacă mi-ar fi spus, am fi discutat împreună, aş fi încercat să-l descurajez. Însă el a decis singur (...). Nu reuşesc să-l contactez, nu reuşesc nici măcar să găsesc un avocat”, declară ea.

”AVEA NEVOIE DE BANI ŞI SE ŞTIA”

Potrivit unor colegi, scrie ziarul, Walter Biot, un căpitan de fregată în vârstă de 56 de ani, care lucra la Statul Major al Apărării de la Roma, ”avea nevoie de bani şi se ştia”.

”Ruşii au profitat de slăbiciunea sa, de problemele sale personale”, declară un coleg care-l cunoaşte bine, citat de ziar.

”Ceea ce a făcut el este foarte grav la adresa securităţii ţării şi a NATO. Dacă s-a vândut într-adevăr, nu are scuze şi şi-a ruinat viaţa. Riscă cel puţin 15 ani de închisoare”, declară el.

Walter Biot şi-a început cariera ca subofiţer în Marină, iar apoi, prin concursuri interne, a devenit căpitan de fregată, după care a trecut la Statul Major al Marinei, unde se ocupa de relaţii cu presa.

Din 2010 în 2015, el a lucar la cabinetul ministrului Apărării, după care ajuns la Statul Major al Apărării.

Altui coleg de-al acestuia, citat de Il Corriere, încă nu-i vine să creadă.

”Este ca şi cum ţi s-ar spune că o persoană în care ai încredere a comis un act incredibil. Pentru noi, Walter era un prieten cu privire la care nu exista nicio îndoială”, declară acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.