Candidata Partidului Les Républicains Valérie Pécresse, care nu a trecut pragul de 5% în primul tur al alegerile prezidenţiale de duminică, în vederea unei rambursări a cheltuielilor de campanie, a fost eliminată din scrutin şi nu primeşte o rambursare a acestor cheltuieli, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Valérie Pécresse a anunţat luni, de la cartierul său general, că s-a îndatorat ”personal cu cinci milioane de euro” şi că le cere franezilor un ”ajutor de urgenţă” pentru a ”încheia finanţarea campaniei”.

”Situaţia financiară a campaniei mele este crtică”, a subliniat ea.

Les Républicains nu se aşteptau la un scor atât de slab şi mizau pe o rambursare de la stat a celor opt milioane de euro cheltuiţi, în vederea ”închiderii bugetului”.

Valérie Pécresse anunţă că partidul ”nu poate face faţă acestor cheltuieli” şi că este necesară lansarea unui ”apel naţional la donaţii”.

Acest apel se adresează ”tuturor celor care m-au votat, dar şi tuturor celor care au preferat ieri (duminică) să voteze util, iar în fine tuturor francezilor care sunt ataşaţi pluralismului politic şi libertăţii de exprimare”, precizează ea,

”Am nevoie de ajutorul vostru de urgenţă până la 15 mai”, insistă ea şi subliniază că ”este vorba despre supravieţuirea Les Républicains şi nu numai, este vorba despre supravieţuirea dreptei republicane”.

Michel Barnier a oferit, anterior, asigurări în acest sens, la France Inter.

”Împreună cu toţi aleşii şi membrii noştri, avem capacitatea să facem faţă acestei situaţii materiale dficile”, a subliniat el.

Valérie Pécresse aminteşte, prin acest apel, un episod care a agitat dreapta franceză.

În urma unei inavlidări a conturilor de campanie, în 2012, Nicolas Sarkozy a fost nevoit să le ceară membrilor de partid să-l ajute să-şi ramburseze datoriile.

Cu ajutorul unui ”Sarkothon”, candidatul de atunci a obţinut 11 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.