Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marţi că a făcut apel la Beijing să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a opri invazia Moscovei în Ucraina, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acum este important să evităm un conflict îngheţat", a declarat Scholz în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul chinez Li Qiang, aflat marţi în vizită la Berlin.

"Este important ca China să continue să nu furnizeze arme agresorului", a mai spus Scholz, adăugând că este importantă totodată interzicerea armelor nucleare.

La începutul acestui an, oficialii occidentali şi-au împărtăşit îngrijorarea că Beijingul ar putea lua în considerare să ajute armata rusă cu ajutor letal, o acuzaţie respinsă de oficialii chinezi.

Scholz şi Li vor continua consultările guvernamentale bilaterale marţi după-amiază cu ministrul german al economiei, Robert Habeck, şi cu Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei naţionale pentru dezvoltare şi reformă din China, în cadrul unui forum economic.

În 2022, China a fost pentru a şaptea oară cel mai important partener comercial al Germaniei, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

CITEȘTE ȘI Premierul chinez Li Qiang, primit în Germania, un partener tot mai critic al Chinei

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.