Cancelarul austriac Karl Nehammer şi preşedintele bulgar Rumen Radev au convenit asupra unei vizite a lui Nehammer şi a ministrului său de interne Gerhard Karner la frontiera bulgară, la 23 ianuarie, relatează agenţia austriacă de presă APA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veto-ul Austriei împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen a provocat nemulţumire în ambele ţări, iar cancelarul federal Karl Nehammer încearcă acum, în mod evident, să repare porţelanurile sparte, comentează cotidianul „Die Presse”, menţionând că preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a fost invitatul lui Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena.

După discuţiile avute duminică, cei doi oficiali au dorit "să colaboreze îndeaproape pentru a consolida protecţia frontierelor externe ale UE", a declarat cancelarul Karl Nehammer după întâlnire. 

Numărul mare de azilanţi a fost argumentul austriac pentru veto-ul exprimat în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Cu toate acestea, faptul că o mare parte dintre solicitanţii de azil ar veni prin Bulgaria este contestat. Bulgaria a susţinut la momentul respectiv că veto-ul austriac a fost motivat de politica internă, reaminteşte presa austriacă.

În prezent, cancelarul Nehammer doreşte să sprijine Bulgaria pentru a obţine mai mult ajutor din partea UE pentru protecţia frontierelor externe. Pe de o parte, acest lucru ar implica o finanţare europeană pentru construirea unui gard între Bulgaria şi Turcia, iar pe de altă parte, o creştere a capacităţilor Frontex în această regiune, precizează agenţia APA.

CITEȘTE ȘI Preşedintele Bulgariei s-a întâlnit la Viena, în prima zi a anului, cu cancelarul austriac Karl Nehammer / La concertul de Anul Nou, apare în compania preşedintelui Austriei, Alexander Van der Bellen - FOTO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.