Autorităţile din Ontario şi-au cerut scuze, duminică, după ce populaţiei i s-a transmis din greşeală un mesaj de alertă cu privire la un incident la o centrală nucleară din apropiere de Toronto, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarii localităţilor din regiune au cerut o anchetă, precizând că mesajul cu privire la centrala nucleară Pickering a provocat panică inutil.

Potrivit presei internaţionale, la ora locală 07.30 (12.30 GMT), utilizatorii de telefoane mobile din Ontario au primit o alertă cu presupusul incident. „S-a raportat un incident la Centrala Nucleară Pickering. NU s-a înregistrat o radioactivitate anormală şi personalul de urgenţă acţionează pentru a rezolva situaţia. Populaţia din zona centralei Pickering NU are nevoie să ia măsuri de protecţie în acest moment”.

După mai puţin de o oră, Ontario Power Generation a anunţat că mesajul a fost o greşeală şi că „NU există o problemă nucleară activă”.

„Alerta s-a transmis din greşeală publicului, în timpul unui exerciţiu de instrucţie de rutină”, se arată într-un comunicat al autorităţilor, în care se precizează că s-a deschis o anchetă cu privire la acest caz.

Centrala nucleară Pickering se află pe malul lacului Ontario, la aproximativ 50 kilometri de Toronto. Centrala a fost inaugurată în 1971 şi se numără printre cele mai mari din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.