Canada le va oferi reşedinţă temporară tuturor călătorilor blocaţi în urma ordinului preşedintelui american Donald Trump care le interzice oamenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, a anunţat duminică un înalt oficial, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Imigraţiei, Ahmed Hussen, a declarat într-o conferinţă de presă că nu ştie câţi oameni ar putea fi eligibili, dar a precizat că numai câţiva pasageri care se îndreptau către Statele Unite din Canada au fost împiedicaţi să urce la bordul avioanelor.

“Vreau să îi asigur pe cei care ar putea fi blocaţi în Canada că îmi voi folosi autoritatea ca ministru pentru a le oferi rezidenţă temporară, dacă au nevoie”, a atras atenţia Hussen.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Fiecare ţară are dreptul să îşi stabilească politicile”, a insistat Hussen.

Guvernul premierului liberal Justin Trudeau s-a abţinut să critice Statele Unite, ce reprezintă piaţă de desfacere pentru 75% dintre exporturile canadiene, preferând în schimb să sublinieze că Ottawa este deschisă pentru refugiaţi.

Decizia lui Trump de vineri, care afectează şi refugiaţi, a făcut ca mulţi oameni să nu ştie dacă pot intra sau nu în Statele Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.