Un îndemn al ambasadorului Israelului în Ungaria de a pune capăt unei campanii de afişaj stradal împotriva lui George Soros nu vizează să ”delegitimeze” criticile la adresa miliardarului american de origine ungară, a anunţat Ministerul israelian de Externe, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diplomaţia israeliană a reacţionat în acest fel, duminică, după ce ambasadorul israelian Yossi Amrani a declarat că aceste afişe ale Guvernului ungar evocă ”nu doar amintiri triste, ci şi ura şi frica”.

În afişele respective, difuzate în cadrul unei campanii guvernamentale împotriva migraţiei, apare un Soros care zâmbeşte.

Miliardarul american este un supravieţuitor al Holocaustului şi un susţinător al migranţilor. Pe afişe se poate citi mesajul ”Să nu-l lăsăm pe Soros să râdă ultimul”.

Aceste afişe au fost denunţate ca jucându-se cu stereotipuri antisemite, acuzaţii respinse de Guvernul populistului Viktor Orban.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, un critic al lui Soros, urmează să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Ungaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.