Deputaţii britanici au adoptat un nou proiect controversat cu privire la expulzarea migranţilor în Rwanda, o victorie politică a premierul conservator Rishi Sunak, care depăşeşte astfel o tentativă de frondă a majorităţii sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În al doilea vot în Camera Comunelor, miercuri seara, 320 de deputaţi au votat în favoarea textului, iar 276 au votat împotrivă.

Proiectul a fost trimis în Camera Lorzilor care urmează să-l adopte sau nu.

În urma unor demisii din Partidul Conservator şi unor dezbateri agitate în Comisia parlamentară în vederea unei înăspriri a textului, disidenţii s-au plecat până la urmă în faţa lui Rishi Sunak.

Premierul conservator a promis să împiedice ambarcaţiuni de migranţi să traverseze ilegal Canalul Mânecii.

Acest proiect-far al lui Boris Johnson - anunţat în 2022 - nu a putut însă să fie niciodată pus în aplicare până în prezent.

Această nouă versiune a textului vizează să răspundă unor obiecţii ale Curţii Supreme britanice, care a stabilit că acest proiect de lege este ilegal, din cauza unor temeri cu privire la securitatea migranţilor care urmează să fie trimişi în Rwanda.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.