Bulgaria impune obligativitatea unui test covid-19 tuturor persoaneor care intră în ţară, cu scopul de a opri răspândirea unor variante maicontagioase ale noului coronavirus, a anunţat luni ministrul bulhgar al Sănătăţii Konstandin Anghelov, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, opt cazuri de contaminare cu noua variantă SARS-CoV-2 descoprită în Marea Britanie au fost depistate în Bulagria, potrivit autorităţilor sanitare bulgare.

”Azi vom acţiona pentru a impune teste PCR obligatorii tuturor călătorilor care vor să intre în ţară, inclusiv din Uniunea Europeană (UE)”, a anunţat într-o şedinţă a Guvernului Anghelov.

Bulgaria înregistrează o scădere semnificativă a contaminărilor cu noul coronavirus în ultimele săptămâni şi plănuieşte să relaxeze unele restricţii şi să redeschidă şcolile secundare, centrele comerciale şi sălile de sport din 4 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.