Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna Inc a anunţat luni că vaccinul său împotriva covid-19 produce anticorpi care neutralizează noile variante ale noului coronavirus descoperite în Regatul Unit şi Africa de Sud, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinarea cu două doze de vaccin Moderna ar proteja de noile tulpini de SARS-CoV-2 descoprite până în prezent, dă asigurări compania americană.

Experţi se aşteaptă ca vaccinul ”să protejeze împotriva variantelor detectate la această dată”, a anunţat compania la finalul unor teste.

Moderna adaugă, însă, că va lucra la dezvoltarea  -unei doze suplimentare -, pentru a creşte şi mai mult protecţia împotriva acestor tulpini noi.

Compania precizează că urmează să organizeze teste clinice prin care să măsoare care este efectul - unei doze suplimentare - pe baza unei proteine specifice, ARNm1273.351.

La 6 ianuarie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis o autorizaţie de punere pe piaţă a vaccinului dezvoltat de Moderna, la fel ca a vaccinului dezvoltat de alianţa americano-germană Pfizer/BioNTech.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.