Bulgaria va expulza 70 de membri ai personalului diplomatic rus, a anunţat, marţi, premierul bulgar Kiril Petkov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bulgaria urmează să expulzeze 70 de diplomaţi ruşi (...) Serviciile noastre i-au identificat drept persoane care lucrau împotriva intereselor noastre”, a declarat Kiril Petkov reporterilor.

Acesta este cel mai mare număr de membri ai personalului diplomatic rus din Bulgaria care au fost expulzaţi dintr-o singură mişcare.

Ministerul bulgar de Externe a anunţat că decizia de a expulza un număr atât de mare de diplomaţi ruşi a fost concepută pentru a reduce dimensiunea misiunii Moscovei la cea a reprezentanţei bulgare la Moscova şi un răspuns la ceea ce a numit activităţi incompatibile cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice, un termen oficial pentru spionaj, relatează Reuters.

”Acesta nu este un act de agresiune faţă de poporul rus”, a spus Petkov.

”Când guvernele străine încearcă să se amestece în afacerile noastre interne, avem instituţii care vor răspunde”, a subliniat el.

De asemenea, Ministerul de Externe al Bulgariei a menţionat că limitează prezenţa diplomatică a Rusiei la 48 de membri şi le-a ordonat diplomaţilor ruşi expulzaţi să părăsească ţara până cel târziu duminică, la miezul nopţii.

”Duminică, ne aşteptăm ca un avion plin, cu 70 de locuri, să decoleze spre Moscova”, a conchis Petkov.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.