Bulgaria a trimis 350 de militari la frontiera cu Turcia, în susţinerea poliţiei, din cauza unei creşteri a presiunii migraţiei, a anunţat ministrul bulgar al Apărării Gheorghi Panaiotov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există militari la frontiera bulgaro-turcă, începând de luni, pentru a susţine Poliţia de Frontieră. 350 de militari cu aproximativ 40 de unităţi de echipament au fost trimişi”, a anunţat luni, într-un interviu la postul bTV Panaiotov.

Peste 6.500 de persoane care au intrat în mod ilegal pe teritoriul bulgar, originare mai ales din Afganistan, au fost arestate din ianuarie şi până în septembrie în Bulgaria, de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă în 2020, potrivit Ministerului bulgar de Interne.

Bulgaria se află la frontiera terestră externă a Uniunii Europene (UE), pe o rută a migraţiei către Europa.

O barieră de sârmă ghimpată - avariată pe alocuri - a fost instalată la frontiera dintre Bulgaria şi Turcia, cu o lungime de 259 de kilometri.

Parlamentul bulgar a decis în august să trimită între 400 şi 700 de militari la frontiera Bulgariei cu Turcia şi cu Grecia, pentru a ajuta la construirea unor bariere.

Bulgaria, cea mai săracă ţară din UE, nu a primit niciodată un nunăr mare de solicitanţi de azil. Cei mai mulţi azilanţi pleacă din Bulgaria înainte de primi un răspuns cu privire la statutul de refugiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.