Oameni din Ungaria au pus 300 de perechi de încălţăminte purtată pe malul Dunării, pentru a comemora victimele bombardamentului din 16 martie, de la teatrul din Mariupol, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii omagiului au notat, într-o postare pe Facebook, că încălţămintea a fost pusă lângă memorialul “Pantofi pe malul Dunării”, prin care sunt comemoraţi evreii maghiari masacraţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

“Oamenii din Europa trebuie să ia toate măsurile posibile şi imposibile pentru a pune capăt acestei tragedii. Până când se va face acest lucru, aici vor apărea noi pantofi”, au precizat organizatorii.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-a declarat recunoscător pentru acest omagiu şi a precizat, pe Facebook, că activiştii au fost inspiraţi de preşedintele Volodimir Zelenski, care a făcut referiri într-un discurs la memorialul evreilor maghiari.

Aproximativ 300 de persoane au fost ucise în teatrul din Mariupol, bombardat de aviaţia rusă la 16 martie. În clădire se adăposteau sute de oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.