Negocierile Uniunii Europene cu Regatul Unit privind viitoarea lor relaţie după Brexit ar urma să se accelereze abia în vară, a apreciat vineri Stefaan de Rynck, un consilier al negociatorului-şef UE al Brexitului Michel Barnier, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun progres semnificativ nu este de aşteptat în viitoarea rundă de negocieri - programată săptămâna viitoare, a patra de la începutul acestui proces care vizează încheierea până la sfârşitul anului a unui acord cu privire la viitoarea realaţie a Londrei cu Bruxellesul -, a declarat în cadrul unui eveniment online organizat de Institute For Government Stefaan de Rynck.

”Eu nu sunt prea optimist cu privirenla această «rundă patru». Sper să facem progrese, dar nu va fi o avansare decisivă”, a apreciat el.

”Dacă se exclude o prelungire a perioadei de tranziţie, poziţia Guvernului britanic, atunci vom ajunge la 1 iulie (...) şi va trebui să negociem în vară. Acest lucru ar trebui să se facă într-un ritm accelerat”, a adăugat el.

Stefaan de Rynck consideră că cele două tabere este necesar să acţioneze cu orice preţ în vederea evitării unui eşec şi unui ”no deal”.

Marea Britanie a ieşit în mod oficial din UE la 31 ianuarie.

În perioada de tranziţie, care se încheie la 31 decembrie, părţile negociază în vederea unuiacord asupra relaţiei viitoare.

În ultima rundă de negocieri, cele două părţi s-au cramponat de poziţiile lor, din cauza unor dvergenţe puternice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.