Britanicul Matthew Hedges - condamnat după ce a fost găsit vinovat de spionaj în Emiratele Arabe Unite, graţiat şi eliberat de autorităţile din EAU - a sosit marţi dimineaţa pe Aeroportul Heathrow, la Londra, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După aproape şapte luni de detenţie, dintre care şase luni la izolare, cercetătorul britanic Matthew Hedges s-a întors teafăr şi nevătămat la Londra. El a fost primit de soţia sa Daniela şi de membri ai familiei sale”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a familiei.

”Nu ştiu de unde să încep să le mulţumesc persoanelor care mi-au asigurat eliberarea. Nu am văzut sau citit multe din ceea ce s-a scris în aceste ultime zile, însă Dani îmi spune că susţinerea a fost incredibilă”, a declarat, citat în acest comunicat, Matthew Hedges, care a mulţumit Ministerului brtanic de extere şi Ambasadei Marii Britanii în EAU.

”Sunt atât de fericită să-l am pe soţul meu din nou acasă”, a reacţionat soţia sa, citată în comunicat.

Matthew Hedges, condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, a fost graţiat de EAU după ce a recunoscut că este un membru al serviciilor britanice de informaţii, potrivit unei înregistrări video difuzate luni de EAU.

Marea Britanie neagă orice apartenenţă a lui Matthew Hedges, în vârstă de 31 de ani, la spionajul britanic.

Potrivit unei fotografii Reuters, prezentă la faţa locului, Matthew Hedges s-a îmbarcat, în noaptea de luni spre marţi, de pe Aeroportul Internaţional din Dubai, într-un zbor cu destinaţia Londra.

Matthew Hedges, un doctodand la Universitatea din Durham, a fost arestat la 5 mai, pe Aeroportul Internaţional din Dubai, în urma unei vizite de două săptămâni, în cadrul cercetărilor sale.

Acest caz a tensionat relaţiile între EAU şi Marea Britanie. Guvernul britanic s-a declarat, săptămâna trecută, dezamăgit de pedeapsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.