Proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Euroeană, pe care Guvernul britanic îl va supune aprobării Parlamentului, va stabili pe 29 martie 2019, la ora 23.00 GMT, data ieşirii efective din UE, a anunţat ministrul însărcinat cu Brexitul David Davis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am ascultat opinia (publică) şi membrii Parlamentului şi am procedat la această modificare, pentru a îndepărta orice confuzie sau îngrijorare cu privire la semnificaţia expresiei «exit day» (ziua ieşirii)”, a adăugat joi ministrul, citat într-un comunicat.

Susţinătorii cei mai convinşi ai Brexitului se tem că lentoarea negocierilor cu Bruxellesul şi o eventuală opoziţie faţă de divorţ ar putea să amâne ieşirea efectivă a regatului din Uniune.

Data de 29 martie decurge din ziua aleasă de premierul britanic Theresa May să activeze Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona - pe 29 martie 2017.

Acest articol, care stabileşte cadrul unei părăsiri a Uniunii, prevede un termen de doi ani în vederea negocierii modalităţilor divorţului începând din momentul activării lui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.