Jair Bolsonaro, favorit în sondaje în cursa pentru preşedinţia Braziliei, a fost înjunghiat în abdomen, joi, în timpul unui miting în oraşul Juiz de Fora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rana, potrivit fiului candidatului extremei dreapta, a fost una superficială, care nu i-a pus viaţa în pericol, citează La Vanguardia.

„Jair Bolsonaro a fost victima unui atentat, înjunghiat în abdomen. Mulţumită lui Dumnezeu, a fost superficial şi este bine”, a spus fiul lui, Flavio Bolsonaro, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Starea politicianului este stabilă.

Reprezentatul extremei dreapta a fost atacat de un necunoscut în timp ce era dus pe umeri de mai mulţi bărbaţi în mijlocul mulţimii, pe o stradă centrală din Juiz de Flora, al doilea oraş ca mărime din statul Minas Gerais.

Momentul a fost surprins, iar imaginile au apărut pe reţelele de socializare. Figura autorului atacului nu a fost desluşită între zecile de oameni filmaţi.

Poliţia din Minas Gerais a informat că a reţinut un bărbat în vârstă de 40 de ani, Adelio Bispo de Oliveira, care fusese prins de un grup de oameni ce îl acuzau de atac.

Bolsonaro este unul dintre candidaţii cei mai controversaţi din actuala dispută electorală, el fiind un apărător al ultimei dictaturi militare din Brazilia (1964 - 1985).

Declaraţiile lui rasiste, sexiste şi homofobe au dus la numeroase proteste şi a fost dat în judecată pentru discriminare şi incitare la viol.

Potrivit unui sondaj recent, candidatul Partidului Social Liberal este favorit în alegerile prezidenţiale din 7 octobrie, la care Luiz Inácio Lula da Silva, preşedinte al ţării între 2003 şi 2011, a cărui candidatură a fost respinsă de autoritatea electorală. Lula este a fost condamnat pentru fapte de corupţie la 12 ani de îmnchisoare, iar din luna aprilie execută pedeapsa. 

Lula conducea în sondaje cu 40%, însă a fost declarat „neeligibil”. În cele mai recente sondaje, după Bolsonaro s-au clasat ecologista Marina Silva şi laburistul Ciro Gomes, cu câte 12%, urmaţi de social democratul Geraldo Alckmin, cu 9%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.