Ministrul britanic de Externe Boris Johnson se va duce la Moscova, în săptămânile următoare, pentru a discuta despre disensiunile dintre cele două ţări cu privire la Siria şi Ucraina, a anunţat sâmbătă Foreign Office, prima astfel de vizită din ultimii cinci ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra a susţinut sancţiunile impuse Moscovei în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, iar cele două ţări s-au înfruntat şi cu privire la alte subiecte, inclusiv pe tema susţinerii ruse a preşedintelui sirian Bashar al-Assad în războiul civil din ţara sa.

Cu toate acestea, Johnson a acceptat invitaţia omologului său rus Serghei Lavrov, iar Guvernul britanic a anunţat că este ”clar că regatul Unit se va angaja cu Rusia acolo unde este în interesul nostru naţional să o facă”.

”Discuţiile se vor concentra asupra relaţiei dintre Regatul Unit şi Rusia şi problemelor internaţionale curente, inclusiv (asupra situaţiei din) Siria şi Ucraina, asupra cărora continuăm să avem disensiuni semnificative”, a declarat un purtător de cuvânt al Foreign and Commonwealth.

”Aceasta nu este o întorcere la afaceri ca de obicei, iar ministrul de Externe va continua să fie ferm asupra problemelor în care avem divergenţe”, a dat el asigurări.

În afară de disensiunile cu privire la Ucraina şi Siria, Marea Britanie a acuzat Rusia de comiterea unor atacuri cibernetice, iar ministrul britanic al Apărării de ”folosirea dezinformării ca armă”.

Kremlinul a respins acuzaţiile cu privire la atacuri cibernetice drept ”lipsite de fundament”.

Ultimul ministru britanic de Externe care a vizitat Moscova a fost William Hague, în 2012, a precizat Foreign Office, care a adăugat că detaliile vizitei lui Johnson vor fi anunţate în timp util.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.