Premierul britanic Boris Johnson a fost surprins în flagrant delict minţind şi a încercat să iasă din scandal scriind pe Twitter că întâlnirea sa cu un bărbat furios, într-un spital, nu este un incident ”stânjenitor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video care îl surprinde pe Boris Johnson - atacat de acest bărbat cu familie şi copii, care denunţă problema cronică a insuficienţei personalului în sistemul de sănătate public NHS - a devenit viral.

Bărbatul îi repoşează premierului faptul că organizează, în acest context, o vizită urmărită de presă.

”Nu există presă aici”, îi răspunde Boris Johnson, sub ochii jurnaliştilor.

Bărbatul se întoarce atunci către persoana care filmează scena, în declicul aparatelor de fotografiat, şi o întreabă: ”Cum aşa, nu există presă? Cine sunt aceşti oameni?”.

”Sunt mulţumit că acest domn mi-a prezentat problemele sale. Nu este stânjenitor, asta face parte din meseria mea”, a scris miercuri seara premierul, a cărui raportare la adevăr este denunţată cu regularitate de către criticii săi.

Boris Johnson a fost concediat de publicaţia The Times  din cauză că a minţit cu privire la inventarea unei citaţii, la începutul carierei sale jurnalistice.

În timpul campaniei referendumului pe tema apartenenţei Regatului Unit la UE, el a folosit drept slogan sume plătite de către regat Uniunii care conţineau cifre false.

Boris Johnson a a fost denunţat drept ”tatăl minciunilor” care a închis ”mama parlamentelor” miercuri, la Curtea Supremă, la Londra, de către avocatul deputaţilor care se opun suspendării Parlamentului britanic, decisă de premier.

El proclamă neîncetat că face ”progrese” în negocierile cu Bruxellesul cu privire la un acord al unei ieşiri din UE, în timp ce conducători europeni - de la premierul irlandez Leo Varadkar la negociatorul-şef al UE al Brexitului Michel Barnier - dezmint neîncetat cel mai mic progres şi afirmă că Johnson nu a pus vreo poziţie scrisă valabilă pe masă.

Aflat în dificultate din cauza Brexitului, premierul conservator este atacat în mod sistematic de către oameni nemulţumiţi, imediat ce pune piciorul pe Downing Street în cadrul unor vizite oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.