Prim-ministrul britanic Boris Johnson intenţionează să rămână la conducerea Marii Britanii, după cum a declarat duminică, la emisiunea lui Andrew Marr de la BBC, unde a precizat - întrebat despre un posibil vot privind independenţa Scoţiei - că referendumurile ar trebui să aibă loc o dată la o generaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă intenţionează să continue cu rolul de prim-ministru, Johnson a răspuns simplu: „Da”.

El a precizat apoi că un referendum ar trebui să aibă loc o dată într-o generaţie, când a fost întrebat legat de posibilitatea organizării unui vot privind independenţa Scoţiei, care s-a declarat pentru a rămâne în Uniunea Europeană în 2016.

„Singurul lucru pe care pot să îl demonstrez este acela că referendumurile, în experienţa mea directă în această ţară, nu sunt neapărat evenimente vesele. Nu au o forţă unificatoare notabilă în starea naţională, ele ar trebui să aibă loc doar o dată într-o generaţie”.

Boris Johnson a vorbit duminică la emisiunea lui Marr despre situaţia sanitară din ţară, pregătind terenul pentru măsuri mai stricte ce e posibil să fie luate pentru Anglia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.