Boris Johnson - aflat în convalescenţă în urma unei grave infecţii cu noul coronavirus - este într-”o formă foarte bună”, a anunţat vineri ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock - însă fără să spună dacă liderul conservator se întoarce în curând la numărul 10 pe Downing Street pentru a conduce afacerile ţării în plină criză sanitară, relatează Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt sigur că se va întoarce imediat ce medicii săi îi vor recomanda acest lucru”, a declarat ministrul la Sky News.

”Aceasta este o decizie care îi revine premierului în urma unor consultări cu medicii săi. Eu am stat de vorbă cu el ieri (joi). Este într-o formă foarte bună şi se reface în mod clar”.

The Daily Telegraph dezvăluiepe site că premierul preconizează să-şi reia activitatea începând de luni.

Potrivit cotidianului, el le-a cerut colaboratorilor săi să programeze reuniuni, săptămâna viitoare, cu membrii Guvernului pe care-l conduce, în plină dezbatere cu privire la oportunitatea ieşirii din izolare, aflată în vigoare de peste o lună.

La Washington, Donald Trump, care a discutat la telefon cu Boirs Johnson săptămâna aceasta, a anunţat că acesta se aflaîntr-o formă ”incredibilă”. ”El este gata să iasă. Acesta estă bătrânul nostru Boris. El este foarte bine”, a declarat joi şeful statului american.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, testat pozitiv cu noul coronavirus la 26 martie, a fost spitalizat ulterior timp de zece zile la Spitalul St. Thomas din Londra, după care a fost transferat, o zi mai târziu,la 6 aprilie, la secţia de teraie intensivă, de unde a fost mutat trei zile mai târziu.

”Nu voi putea să le mulţumesc niciodată îndeajuns. Le datorez viaţa”, a declarat el despre îngrijitorii săi.

Aflat în convalescenţă, de la 12 aprilie, în reşedinţa oficială de la Chequers, în nord-vestul Londrei, el a delegat o parte din atribuţiile pe care le are ministrului de Externe Dominic Raab, care este criticat violent de opoziţie cu privire la gestionarea epidemiei noului coronavirus.

Sars-Cov-2 a ucis 18.738 de oameni numai în spitalele din regat.

După ce-şi reia activitatea, Boris Johnson este nevoit să explice cum şi când va putea cea de a cincea putere mondială să iasă din izolare care afectează grav economia.

Potrivit unor specialişti în buget, Marea Britanie ar putea să fie afectată de cea mai gravă recesiune din ultimii 300 de ani.

În acest stadiu, nimic nu s-a dezvăluit despre ieşirea din izolare, iar ministrul Sănătăţii Matt Hancock a reafirmat vineri că o ridicare a izolării este prematură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.