Premierul britanic Boris Johnson este somat să spună cine a plătit vacanţa sa de lux, de Crăciun, în Caraibe, iar opoziţia îl ameninţă cu o anchetă parlamentară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma victoriei sale în alegerile legislative anticipate de la 12 decembrie, Boris Johnson a fost, împreună cu partenera sa Carrie Symonds, într-o vacaţă - al cărei cost este estimat la 15.000 de lire sterline (17.900 de euro) - pe Insula privată Mustique, o destinaţie prizată de bogataşi în regatul Sfântul Vincenţiu şi Grenadinele.

Boris Johnson susţine că această vacanţă a fost plătită de către David Ross, un donator al Partidului Conservator (Tories) şi un cofondator al distributorului de telefoane mobile Carphone Warehouse.

Liderul conservator a declarat acest avantaj în natură la Parlament, precizând că a acceptat o ”găzduire în vacanţă privată a partenerei mele şi a mea, în valoare de 15.000 de lire sterline”.

Potrivit declaraţiei, David Ross a plătit această vacanţă, în perioada 26 decembrie-5 ianuarie.

”Toate exigenţele privind transparenţa au fost respectate”, a comentat o purtătoare de cuvânt a lui Boris Johnson.

Însă, un purtător de cuvânt al lui David Ross a dat asigurări, în presa britanică, cu privire la faptul că acesta l-a ajutat pe premierul britanic doar să găsească o cazare, fără să i-o plătească.

În urma confuziei provocate de aceste declaraţii, purtătorul de cuvânt a precizat ulterior că ”domnul Ross a facilitat o găzduire a domnului Johnson la Mustique, estimată la 15.000 de lire sterline. Este vorba, aşadar, despre un avantaj în natură din partea domnului Ross pentru domnul Johnson, iar declaraţia domnului Johnson la Camera Comunelor este exactă”.

Partidul Laburist (Labour), principala formaţiune de opoziţie, i-a cerut lui Johnson, prin deputatul Jon Trickett, să prezinte clarificări, ameninţând că altfel riscă să facă obiectul unei anchete parlamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.