Premierul Boris Johnson a afirmat că englezii vor trebui, din 19 iulie, să-şi folosească propria judecată pentru a atenua riscul infecţiilor cu Covid-19, el anunţând o serie de măsuri pentru o revenire la normalitate .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să fim sinceri cu noi înşine că, dacă nu ne putem redeschide societatea în următoarele săptămâni, când suntem ajutaţi de sosirea verii şi de vacanţele şcolare, trebuie să ne întrebăm, când o să ne să putem reveni la normal? ”, a afirmat premierul, informează The Guardian.

Nu va exista nicio cerinţă de a purta masca, iar companiile care au ales să impună portul măştii ar trebui să ceară sfaturi juridice cu privire la responsabilităţile lor în temeiul Legii egalităţii, susţine Downing Street.

În schimb, oamenii vor fi doar sfătuiţi să ia în considerare purtarea unei măşti în spaţii aglomerate în care se amestecă cu oameni pe care nu i-ar întâlni de obicei. Schimbarea a determinat o reacţie semnificativă din partea aleşilor regionali, care au solicitat păstrarea măştii în mijloacele de transport şi magazine.Barurile se vor redeschide, după ce toate regulile de distanţare socială vor fi abandonate. Se vor putea desfăşura evenimente sportive şi de divertisment cu public la capacitate completă.

Singurele reglementări care vor rămâne în vigoare se referă la izolarea după testarea pozitivă pentru Covid-19, precum şi unele restricţii privind călătoriile internaţionale. Directorii de sănătate publică vor păstra, de asemenea, unele puteri de a acţiona într-o situaţie de criză.

Oficialii de la Downing Street a anunţat că spitalizările şi decesele vor mai exista, dar la un nivel mult redus datorită vaccinării.

Noile relaxări au fost anunţate în contextul în care luni în Anglia s-au înregistrat  27.334 de cazuri Covid-19 şi nouă decese.

Nu vor mai exista recomandări specifice pentru a lucra de acasă şi vor fi ridicate restricţiile privind numărul de vizitatori la aziluri.

Downing Street a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni vor fi anunţuri suplimentare cu privire la călătorii şi şcoală, dar se aşteaptă să se renunţe la cererea ca persoanele vaccinate să se izoleze la întoarcerea din ţările cu risc epidemiologic şi regulile privind izolarea elevilor.

Potrivit datelor oficiale guvernamentale publicate săptămâna trecută, cel puţin unul din 20 de copii a lipsit de la şcolile de stat din Anglia din cauza Covid, cu o creştere cu 66% a numărului de elevi cu infecţii confirmate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.