Bono, solistul formaţiei irlandeze U2, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi umanitare, a făcut apel la politicienii americani responsabili cu adoptarea şi modificarea legilor să facă presiuni asupra lui Donald Trump pentru a renunţa la practica „ne-americană” de a separa familii la graniţa cu Mexicul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul s-a întâlnit săptămâna aceasta cu republicani şi democraţi cărora le-a vorbit despre cazul miilor de copii care au fost separaţi de părinţii lor ce au trecut ilegal graniţa SUA.

„Am vorbit cu mulţi republicani. Ei spun că vor să rezolve situaţia, dar ea chiar trebuie să înceteze. Este complet ne-american”, a declarat el pentru AFP.

Preşedintele Donald Trump a fost criticat aspru pentru politica sa „zero tolerantă” care cere punerea sub acuzare a oricărei persoane prinse că a traversat ilegal frontiera. Acest lucru duce la situaţia în care copiii sunt separaţi de părinţii reţinuţi.

Bono, care a înfiinţat ONE Campaign, organizaţie ce luptă pentru combaterea sărăciei extreme şi a SIDA, a vizitat Capitol Hill pentru a mulţumi politicienilor pentru finanţarea programelor de dezvoltare internaţională, care - potrivit organizaţiei - au salvat milioane de vieţi, mai ales în Africa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.