Bob Geldof, Ed Sheeran şi Rita Ora se numără printre artiştii britanici care îi cer prim-ministrului Theresa May, într-o scrisoare deschisă, să reconsidere ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de artişti au semnat scrisoarea trimisă duminică în care prim-ministrul este avertizat că Brexitul este „o nebunie curată” şi va ameninţa „fiecare sector al industriei muzicale”.

Iniţiatorul documentului a fost Geldof, care a fost susţinut de nume importante ale muzicii pop, rock şi clasică. 

„Suntem pe cale să facem o greşeală foarte gravă privind industria noastră gigant şi vastul rezervor de genii încă nedescoperite care se află pe această insulă mică”, se arată în scrisoarea publicată de The Observer. „Am decis să ne închidem într-o închisoare culturală pe care ne-am construit-o! Exact opusul esenţei muzicii contemporane - distrugerea de ziduri, negarea prejudecăţilor şi generarea de idei”.

Britanicii au votat, în 2016, părăsirea blocului comunitar şi ar urma să îl părăsească la finalul lunii martie 2019.

May a spus în mai multe rânduri că regulile privind libertatea de mişcare ale UE, care permit cetăţenilor statelor membre să trăiască şi să muncească în cele 28 de ţări, nu se vor mai aplica Marii Britanii după Brexit.

Scrisoare deschisă - semnată de unii ca Damon Albarn, Jarvis Cocker, Simon Rattle şi Brian Eno - susţine că dominaţia pe care o are industria muzicală britanică în lume va fi ameninţată de Brexit.

Turneele, vânzările şi drepturile de autor ar putea fi toate afectate şi ei spun că Marea Britanie ar trebui să rămână în UE.

„Este o nebunie curată. Trebuie să ne luăm înapoi viitorul. Trebuie să reformăm şi restructurăm Uniunea Europeană”, se mai arată în scrisoare.

Bob Geldof a declarat pentru The Observer că şi-ar dori să fie organizat un al doilea referendum, pentru a preveni ca „Brexitul să ne distrugă pe viitor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.