Un blogger japonez cunoscut sub numele de Hagex a fost asasinat duminică de un navigator pe Internet cu care s-a certat online, după ce a susţinut o conferinţă de presă despre ”certurile pe Internet” şi despre modul cum să le gestionezi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asasinarea lui Kenichiro Okamoto, un salariat al unei societăţi din Tokyo şi un specialist în securitate online care a apărut în câteva rânduri la televiziune, a fost premeditată, a anunţat poliţia.

Potrivit blogului său, Kenichiro Okamoto, în vârstă de 41 de ani, a susţinut duminică o conferinţă la Fukukoa, în sud-vestul ţării, despre ”certurile pe Internet” în care a vrut ”să-şi împărtăşească experienţa din certuri întâlnite online şi despre modul cum să le răspunzi”.

El a fost găsit mort în toaletă, prezentând mai multe urme de lovituri cu un cuţit, potrivit presei japoneze.

Presupusul asasin a fost arestat şi şi-ar fi recunoscut fapta, potrivit postului public NHK. El şi-a justificat fapta prin faptul că-l ”detesta” pe blogger.

Internetul japonez este teatrul a numeroase dispute şi hărţuiri, pornind de la persoane care acţionează adesea mascându-şi identitatea reală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.