Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a anunţat vineri că săptămâna viitoare va merge în Qatar, ţară care se ocupă să-i evacueze pe cei care vor să fugă din Afganistan dar şi de dialogul cu talibanii de acum la putere, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va ajunge apoi în Germania, pentru a co-prezida împreună cu omologul său german Heiko Maas o reuniune virtuală a miniştrilor din 20 de ţări, un fel de "grup de contact" înfiinţat pentru criza afgană. 

La Doha, unde va rămâne de luni până miercuri, nu a prevăzut să se întâlnească personal cu reprezentanţi ai noilor lideri islamişti de la Kabul, chiar dacă un astfel de dialog nu este exclus total pe viitor. 

"Dacă este necesar ca secretarul de Stat să vorbească cu un lider al talibanilor pe un subiect care este în interesul nostru naţional, o va face, dar nu am ajuns în acest stadiu acum", a precizat jurnaliştilor un înalt responsabil american. 

Antony Blinken a asigurat că Statele Unite, care şi-au încheiat retragerea totală din Afganistan la începutul săptămânii, şi-au retras diplomaţii la Doha, care acum sunt "canale de comunicare" cu talibanii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.