Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, marţi, că sprijinul pe care Washingtonul l-a acordat Kievului a evoluat pe parcursul războiului, întrucât Statele Unite sunt hotărâte să ofere Ucrainei "ceea ce are nevoie pentru a reuşi pe câmpul de luptă", transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe măsură ce această agresiune a evoluat, la fel a evoluat şi asistenţa noastră pentru Ucraina, asigurându-ne că are ceea ce are nevoie pentru a face faţă agresiunii", a declarat Blinken, în cadrul unei conferinţe de presă la Washington, alături de ministrul britanic de externe James Cleverly.

Blinken a anticipat "mai multe anunţuri" din partea SUA în urma reuniunii grupului Ramstein, la care secretarul Apărării, Lloyd Austin, va participa săptămâna aceasta în Germania, dar nu a intrat în detalii.

"Dacă vă uitaţi la traiectoria de la Stingers la Javelins, la HIMAR-uri, la vehiculele de luptă Bradley şi la bateriile de rachete Patriot, am furnizat în mod continuu ceea ce Ucraina are nevoie şi facem acest lucru într-un mod care să asigure că răspunde la ceea ce se întâmplă de fapt pe câmpul de luptă, precum şi să proiectăm unde ar putea ajunge, asigurându-ne, de asemenea, că ucrainenii sunt instruiţi cu privire la sistemele care au fost furnizate, că au capacitatea de a întreţine sistemele", a declarat Blinken.

El a precizat că furnizarea de sprijin american a început "când am văzut că norii de furtună se adunau în lunile dinaintea agresiunii".

Înaltul diplomat american a reiterat că cea mai rapidă cale de a pune capăt războiului este "să oferim Ucrainei o mână puternică pe câmpul de luptă".

Blinken a lăudat Regatul Unit pentru anunţul său că va furniza tancuri Ucrainei, spunând: "Aplaudăm angajamentul premierului din weekend de a trimite tancuri Challenger 2 şi sisteme de artilerie suplimentare în Ucraina, elemente care vor continua să consolideze şi să se adauge la ceea ce Statele Unite au furnizat, inclusiv în cea mai recentă reducere a noastră".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.