Secretarul de Stat american Antony Blinken consideră că este ”prea devreme” pentru a se anticipa rezultatul contra-ofensivei armatei ucrainene în nord-estul Ucrainei împotriva armatei ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este prea devreme să spunem exact unde ne vor conduce toate astea”, a declarat şeful diplomaţiei americani luni, într-o conferinţă de presă la Ciudad de Mexico.

”Suntem în primele zile (ale contra-ofensivei), deci cred că nu ar fi bine să prezicem unde ne vor conduce toate astea”, a insistat el.

”Ruşii menţin forţe foarte semnificative în Ucraina, dar şi echipament şi muniţie”, a subliniat secretarul de Stat american, care se află într-o vizită fulger în capitala Mexicului, în cadrul unui ”dialog economic americano-mexican” la nivel înalt.

”Însă este clar că avem progrese semnificative ale ucrainenilor mai ales în nord-est”, a subliniat emisarul lui Joe Biden, care a efectuat săptămâna trecută o vizită la Kiev.

”Acesta este rezultatul susţinerii pe care noi am furnizat-o, dar mai întâi şi în primul rând este rezultatul extraordinarului curaj şi rezistenţei forţelor armate ucrainene şi poporului ucrainean”, a declarat el.

”Ucrainenii se bat pentru patria lor şi pentru viitorul lor şi nu ruşii”, a subliniat Antony Blinken.

”Noi vom continua să facem ceea ce este necesar” în susţinerea Ucrainei, a anunţat secretarul de Stat american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.