Patrick Hutchinson, protestatarul de culoare care a scos sâmbătă din mulţimea adunată la Londra în mişcarea „Black Lives Matter” un bărbat alb rănit, a declarat că a dorit să evite o catastrofă şi că militează pentru eliminarea barierelor rasiale, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult de 100 de oameni au fost arestaţi în protestele de sâmbătă de la Londra, după ce violenţele au izbucnit între grupări de extremă dreapta şi manifestanţii BLM.

Imaginea surprinsă sâmbătă seară în apropiere de staţia Waterloo din Londra a făcut înconjurul lumii.

Patrick Hutchinson a fost lăudat pentru actul lui lipsit de egoism. „Principala mea preocupare era să evit o catastrofă”, a spus Hutchinson.

Pentru el, acesta a fost primul protest BLM la care a participat şi a spus că l-a ajutat pe bărbatul căzut pe trepte pentru că nu a dorit ca principalul motiv al protestelor să fie pierdut într-un moment de violenţă.

Hutchinson a declarat că, iniţial, a văzut bărbatul jos, în poziţia fetusului, înconjurat de protestatari. La acel moment, nu s-a gândit că acesta ar putea fi un contra-protestatar şi a încercat să îl scoată în siguranţă de acolo.

Când l-a văzut pe bărbat, Hutchinson şi câţiva prieteni au format un cordon în jurul lui şi el l-a ridicat şi l-a dus poliţiei. „Îl duceam şi prietenii mei mă protejau pe mine şi pe bărbatul de pe umărul meu. Era în continuare lovit, simţeam cum oamenii încercau să îl lovească”, a povestit el.

Hutchinson a explicat că, în acelaşi timp, erau oameni care încercau să îl protejeze şi care i-au mulţumit după ce l-a scos pe bărbat din mulţime.

Bărbatul de culoare a participat la protestuld e sâmbătă pentru că, a spus el, i-ar plăcea să elimine barierele rasiale şi oamenii să înţeleagă că „suntem aceeaşi rasă”.

„Vreau să văd egalitate pentru toţi. Sunt tată şi bunic şi mi-ar plăcea să îmi văd copiii mai mici, nepoţii, nepoatele că au o lume mai bună decât cea în care am trăit eu. Lumea în care am trăit eu a fost mai bună decât a bunicilor şi a părinţilor mei şi, sperăm, putem continua până ce vom avea egalitate totală pentru toţi”, a mai spus Patrick Hutchinson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.