Bitcoin a atins un nou nivel istoric - de 68.513 dolari - marţi, la începutul şedinţei de tranzacţionare în Asia, continuându-şi creşterea, după ce valoarea tuturor criptomonedelor a depăşit luni 3.000 de miliarde de dolari, iar împreună cu ethereum s-au aprecat cu aproape 70% faţă de dolar de la începutul lui octombrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bitcoin s-a apreciat cu 3,2% la 68.513 de dolari către ora locală 8.00, iar ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă de pe piaţă, s-a apreciat cu 1,6% la 4.814 de dolari.

”Cele două cripromonede s-au dublat din iunie şi s-au apreciat cu aproape 70% faţă de dolar de la începutul lui octombrie”, notează Christian Parisot, un analist la brokerul Aurel BGC.

”Dinamica s-a accelerat după lansarea, luna trecută, a unui fond negociat pe bursă de bitcon, pe baza unor contracte la termen în Statele Unite, care a provocat aşteptări de câştig induse de fluxuri”, explică el.

Piaţa americană are acces, de la sfârşitul lui octombrie, la un produs indexat (ETF) cu privire la bitcoin, care le permite investitorilor să parieze pe ascensiunea primei criptomonede fără să iasă de pe Wall Street.

Spre deosebire de euro sau dolar, numărul bitcoin a fost stabilit la 21 de milioane, emis treptat, o regulă imposibil de schimbat în lipsa unui control al întregii reţele descentralizate.

Unii investitori estimează că cripromonedele sunt, în acest fel, un mijloc de a se proteja de inflaţie, care creşte în Europa şi în America de Nord.

Piaţa criptomonedelor reprezenta marţi 3.081 de miliarde de dolari, potrivit CoinGecko, care urmăreşte piaţa a peste 10.000 de cripromonede.

”Această depăşire a unui nou prag de către bitcoin poate semnala începutul unui ultim trimestru patru la cel mai înalt nivel înaintea unei consolidări mai pronunţate a pieţei anul viitor”, estima luni, într-un raport de strategie tehnică Fundstrat.

”Forţa bitcoin, ethereum şi altor multor altcoins este de aşteptat în săptămânile următoare”, se arată în acest raport strategic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.